Tort cu vișine și cremă de brânză, îmbrăcat în cremă de unt
Îmi place această rețetă de tort deoarece, pe lângă gustul răcoritor și savuros, crema de unt folosită (pentru un decor festiv) este una care mă ajută să ornez tortul cu mai multă ușurință. Mă enervează când folosesc o cremă la ornat și rămân cute, când nu reușesc să fac să arate impecabil tortul.
Așa cum v-am obișnuit, fără prea multă vorbă, să trecem la treabă.
REȚETĂ:
Timp total 2 ore și 30 minute + timp de răcire:
- Preparare 1 oră și 45 minute
- Coacere 45 minute
- Complexitate: medie
- Categorie: Desert
- Calorii: 347 kcal/100 g
- Carbohidrați: 28 g/100 g
Pentru blat:
- 110 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 150 g ouă
- 120 g făină fără gluten mix Ana
- 50 g pudră de migdale
- 5 g pastă de vanilie
- 45 g smântână
- 5 g coajă de lămâie
- 10 g praf de copt
- 1 g sare
- 100 g vișine congelate
Pentru crema de brânză:
- 250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 150 g smântână pentru frișcă 32% grăsime, rece
- 100 g zahăr pudră
Pentru jeleul de vișine:
- 300 g vișine congelate
- 100 g zahăr
- 5 g suc de lămâie
- 15 g amidon de porumb
Pentru crema de unt:
- 250 g unt 82% grăsime
- 200 g lapte condesat
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată albă
Pentru drip ciocolată albă cu vișine:
- 60 g ciocolată albă
- 20 g smântână pentru frișcă
- Jeleu vișine / Colorant roșu
INSTRUCȚIUNI.
Pentru blat:
- Încălzește cuptorul la 180°C. Pregătește 3 tăvi cu fund detașabil/ cercuri de inox(diametru de 16 cm) cu hârtie de copt.
2. Într-un bol pune zahărul și coaja de lămâie și mixează câteva minute. Adaugă untul și mixează până are o structură cremoasă.
3. Incorporează ouăle treptat.
4. Într-un alt bol amestecă făina, pudra de migdale, praful de copt și sarea.
5.Treptat, incorporează ingredientele uscate în compoziția de unt, alternând cu smântâna.
6. Împarte compoziția în trei și pune în tăvi.
7. În una din tăvi pune vișinile date prin făină.
8. Lasă la cuptor pentru 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru crema de brânză:
- Într-un bol mixează crema de brânză până devine cremoasă. Adaugă zahărul pudră și pasta de vanilie.
2. Într-un alt bol mixează smântâna pentru frișcă și apoi adaugă treptat peste mixulde cremă de brânză.
Pentru jeleul de vișine:
Amestecă toate ingredientele până compoziția de îngroașă, iar apoi lasă la răcit.
Pentru crema de unt:
- Topește ciocolata albă și las-o la răcit.
2. Mixeaza untul rece până se deschide la culoare și devine cremos.
3. Adaugă laptele condensat și continuă să mixezi până la omogenizare.
4. Adaugă ciocolata albă topită pentru aproximativ 1 minut.
5. Adaugă, treptat, jeleul de vișine.
Pentru drip ciocolată albă cu vișine:
- Ciocolata și smântâna pentru frișcă se pun într-o oală mică pe foc.
2. După ce se topește ciocolata, adaugă jeleul de fructe sau colorant roșu și omogenizează.
Pentru ornat:
- Pe un platou de servire pune blatul cu vișine, iar peste acesta, în centru, pune 100g de jeleu.
2. Pune într-un poș crema de brânză și ornează blatul cu vișine pe marginea acestuia.
3. Repetă aceeași pași și pentru următorul blat.
4. Pune și cel de-al treilea blat și îmbracă tortul într-un strat extrem de subțire din cremă de brânză (nu trebuie să fie perfect întinsă crema, vei acorda o atenție mai mare când vei pune crema de unt).
5. Pune tortul la frigider pentru o oră.
6. Îmbracă tortul cu crema de unt într-un strat uniform.
7. Cu ajutorul unei lingurițe, pune dripul pe marginea tortului astfel încât să curgă; restul dripului pune-l pe toată partea de sus a tortului și netezește cu o spatulă de decorare din inox.
8. Poți să îi pui ce decor dorești.
TIPS & TRICKS.
Blatul îl poți savura și simplu, fără alte creme, atât de delicios este.
Crema de brânză trebuie să fie rece (de la frigider), altfel, atunci când o mixezi, aceasta devine lichidă și va fi greu să o folosești când montezi tortul.
Îmi place foarte mult această rețetă de cremă de unt, deoarece se face extrem de ușorși nu am teama că se taie. Îmi place cât de ușor pot îmbraca un tort și cât de bine se comportă la ornat orice (torturi, brioșe, etc.).