Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

DESPRE MINE

Prăjituri inedite și delicioase.

Produse de patiserie fără
gluten dar savuroase.

Pentru evenimentele speciale
din viața voastră.

Evenimentele deosebite au
nevoie de un candy bar unic.

Pâine proaspătă în
diferite variante savuroase.

povestea mea

Eu sunt Ana-Maria și sunt pasionată de Cofetărie. Pasiunea o am de mică, de când mama ne făcea (mie și surorii mele) prăjituri. Pasiunea a crescut o dată cu descoperirea bolii celiace.
Pastry Chef

povestea mea

pasiunea pentru gust

Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu

 determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.

Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.

 

celiac, nu diferit

Călătoria către gluten free

Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.

Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.

Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.

Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de

complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.

Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.

Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.

Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

Expertiză 0
Pasiune 0
Experiență 0
Creativitate 0

disciplină, tehnică și artă

Ingineria gustului

Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.

 Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.

 Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.

 Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.

 Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

părerea voastră

Recenzii dulci

Am fost ieri și am fost întâmpinați cu foarte multă amabilitate, prăjituri super bune și prețuri decente. Vom reveni cu mare drag!
Anda Misaila
Client
Felicitări pentru concept. Eu nu sunt celiacă dar ador produsele fără gluten.
Paula Anghelache
Client
Sunt fericită pentru că "cineva" a încercat sa îmi aducă luna de pe cer, iar Chedo chiar a fabricat-o! Mulțumesc Omului minunat pe care îl cunosc, dar și celui care a decis să "pună în foi", pentru un străin, o parte din sufletul său cu adevărat nobil! Așa se face magia. Mă înclin! Și sper să se întoarcă, multiplicată, în toate formele posibile, toată prețuirea pe care o oferiți clienților.
Loredana Trifan
Client
Și eu am fost! Am cumpărat cu încredere! Sunt exclusiv gluten free! Acolo am încercat Profiterol și Fraisier iar pentru acasă am luat Cheesecake, Sărățele, Macarons și Carrot cake. O nebunie delicioasă!
Elena Stan
Client