Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

Cofetăria Chedo – Gluten Free mizează pe o creștere a vânzărilor în acest an – Trends HRB

Chedo – Gluten Free, cofetărie artizanală specializată în realizarea de deserturi și produse de patiserie fără gluten, estimează pentru acest an o creștere cu peste 40% a vânzărilor în rândul celor care nu urmează o dietă fără gluten. Cofetăria, înființată de antreprenoarea Ana-Maria Cheran, a fost deschisă acum un an și jumătate, în urma unei investiții totale de aproximativ 140.000 euro.

„Când am aflat diagnosticul de boala celiacă, primit în 2014, a fost nevoie să îmi schimb stilul de viață. Astfel, am început să gătesc foarte mult, deși găteam și înainte, dar începuse să îmi placă din ce în ce mai mult să stau în bucătărie, în special să creez deserturi. Îmi doream să mă bucur în continuare de prăjituri extraordinare și atunci a fost imboldul de a crea chiar eu locul unde gustul prăjiturilor din copilărie se întâlnește cu clasicul deserturilor franțuzești. Inițial, am fost autodidactă și am văzut că deserturile mele au început să fie apreciate de familie, prieteni și colegii, iar pentru că deja se întrezărea ideea de a deschide un laborator de cofetărie cu produse exclusiv fără gluten, am urmat mai multe Masterclass-uri alături de Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten”, spune Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo – Gluten Free.

Oferta cofetăriei artizanale Chedo cuprinde celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons, precum și deserturile copilăriei, cum ar fi doboș, amandina, opera sau torturi care sunt reinterpretate în varianta fără gluten. În prezent, se regăsesc peste 30 de sortimente fără gluten, iar toate deserturile sunt realizate în laboratorul propriu din ingrediente naturale. Produsele pot fi și ridicate în regim de takeaway.

„Gusturile și obiceiurile de consum ale românilor s-au transformat semnificativ într-o direcție pozitivă, manifestând o preocupare tot mai mare pentru calitatea ingredientelor, mai ales când aleg un produs de cofetărie care să fie exclusiv fără gluten. Am investit în materie primă de calitate cu certificările specifice gluten free și sunt mereu la curent cu tendinţele în industria cofetăriei pentru a crea un echilibru al gustului inconfundabil. Este important pentru mine ca, în produsele pe care le propun, să se simtă amprenta mea, pasiunea și orientarea spre excelență la nivel de gust. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulți oameni să deguste produsele create de noi și să elimine eticheta că fără gluten este fără gust. Și produsele fără gluten pot avea gust, textură, aromă incredibil de savuroasă și pot concura cu deserturile clasice de top”, precizează Ana-Maria Cheran.

Până în prezent cei care trec pragul cofetăriei artizanale sunt preponderent cei care au boala celiacă, fie intoleranță sau alergie la gluten, dar sunt și persoane care au renunțat să mai consume gluten din dorința de a avea un stil alimentar mai sănătos.