Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

It is the sweet things of life which are the real ones. Candy is childhood, the best moments you wish could have lasted forever.
Charlotte Minsk
Designer
Tartele sunt preferatele mele (bine…hai să recunosc…printre preferatele mele). Combinația dintre blatul cu aluat fraged și piersicile tăvălite prin unt și zahăr este una câștigătoare. Și dacă mai pui și o cupă sau două de înghețată, nu are cum să nu îți placă și ție (poate doar dinții tăi se vor revolta puțin, așa că ai grijă la temperatura tartei și a înghețatei atunci când le savurezi).
În plus, se face atât de ușor și rapid și nici nu trebuie să fii masterchef…
Am ales să fac această tartă cu piersici (de la părinții mei din grădină) deoarece este sezonul lor, dar poți încerca cu prune, caise, mere; în plus poți pune scorțișoară, vanilie sau migdale. Tu decizi cum vrei să arate tarta ta și cât de aromată să fie.

Rețetă:

Timp total 1 oră și 30 minute:

  • Preparare 1 oră
  • Coacere 30 minute
  • Complexitate: ușoară
  • Categorie: Desert
  • Calorii: 340 kcal/100 g
  • Carbohidrati: 31 g/100 g

Pentru blatul de tartă (Pâté Sucrée) fără gluten:

  • 280 g făină fără gluten, mix Ana
  • 110 g zahăr pudră
  • 25 g pudră de migdale
  • 20 g amidon de porumb
  • 1 g sare
  • 155 g unt 82% grăsime (rece)
  • 65 g ouă (reci)
  • Pentru umplutură:
  • 500 g piersici taiate felii
  • 50 g zahăr (dacă ți se par foarte dulci, poți pune mai puțin zahăr)
  • 30 g unt, topit
  • 5 g amidon de porumb
  • 15 g suc de lămâie
  • Zahăr și ouă pentru decor

Instrucțiuni:

  1. PentruPâté Sucrée amestecă făina, zahărul pudră, pudra de migdale, amidonul,sarea și untul tăiat cubulețe. Mixează până se formează firimituri.
    Cu cât textura amestecului are granule mai fine, cu atât aluatul va fi mai fraged-nisipos și compact. Cu cât granulele sunt mai mari, cu atât aluatul va fi mai fraged-aerat și crocant.
    Odată obținută textura granulată dorită, adaugă ouăle, treptat, pentru a controla textura finală a aluatului. Pune-l la frigider pentru aproximativ 30 minute. Împarte aluatul în opt (dacă vrei să faci minitarte) sau întinde-l direct.
    2. Între timp, pregătește umplutura. Taie piersicile felii și amestecă-le cu zahărul,amidonul, untul și sucul de lămâie.
    3. Pe fiecare aluat întins pune în centru piersicile pregătite anterior. Adu spre interior marginile, împăturind ușor.
    4. Unge tartele cu ou bătut și presară zahăr tos.
    5. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute sau până se rumenesc frumos.

Sfaturi și trucuri:

Timpul de coacere depinde de tipul de cuptor, așa că verifică atent tarta să nu se ardă.

Să o savurezi cu plăcere.