Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

Image Alt

CHEDO Gluten Free

CHEDO Gluten Free, marchează Ziua Internațională a Bolii Celiace printr-un festival al plăcintelor! – ELLE

În perioada 16 – 31 Mai găsești la CHEDO un adevărat răsfăț al papilelor gustative cu plăcinte tradiționale dulci și sărate, din mai multe țări...

În fiecare an, în luna Mai, este marcată Ziua Internațională a Bolii Celiace, ce are rolul de conștientizare, educare și informare în fiecare colț al lumii cu privire la boala celiacă, iar cofetăria artizanală CHEDO – Gluten Free se alătură acestui demers printr-un festival al plăcintelor.

Astfel, în perioada 16 – 31 Mai găsești la CHEDO un adevărat răsfăț al papilelor gustative cu plăcinte tradiționale dulci și sărate, din mai multe țări, precum:

  • Plăcinta Dobrogeană – România; o specialitate regională care îmbină brânza sărată cu foile subțiri de aluat, oferind un gust unic și crocant.
  • Tarta cu cremă de brânză și vișine – Statele Unite ale Americii; realizată dintr-o bază de biscuiți, cremă de brânză dulce și vișine, ce oferă un echilibru între dulce și acrișor.
  • Crostata cu gem de caise – Italia; dintr-un aluat fraged și gem de caise, o tartă tradițională italiană savurată alături de o cafea.
  • Tarta cu lămâie și bezea – Franța; cu un aluat crocant, cremă de lămâie și bezea pufoasă, este un desert clasic franțuzesc cu un contrast între dulce și acrișor.
  • Szarlotka – Polonia; o plăcintă poloneză cu mere, aromată cu scorțișoară și completată cu o crustă fragedă.
  • Mustikkapiirakka – Finlanda; o tartă cu afine, având o bază crocantă și o umplutură de afine, dulce-acrișoară, perfectă pentru zilele însorite.
  • Plăcinta Banoffe – Marea Britanie; cu o bază de biscuiți, caramel, banane și frișcă, îmbină arome și texturi diferite.

Plăcinta este cel mai îndrăgit produs din portofoliul CHEDO, fiind extrem de versatilă datorită varietății de umpluturi și aluaturi, putând fi atât dulce, cât și sărată, umplută cu brânză, legume, fructe sau diverse creme și adaptându-se astfel pentru orice gust și ocazie. Plăcintele sunt ideale pentru o gustare rapidă, fie că sunt servite la micul dejun, prânz sau ca o gustare între mese.

Prin Festivalul Plăcintelor, CHEDO amintește și de tradiția plăcintelor evidențiind că acest produs nu este doar o simplă gustare, ci și un simbol al tradiției și al legăturilor familiale.

Pentru mine, plăcinta dobrogeană este cea care îmi aduce aminte de copilărie, de bunica, cea care ne făcea nouă, nepoților ei, această plăcintă delicioasă. Ne strângeam cu toții la masă, 4 generații: străbunicul, bunicii, părinții și copiii, iar plăcinta dobrogeană era atât un fel de mâncare, cât și o gustare între mese. Mai târziu, mama a preluat rețeta, iar atunci când am deschis cofetăria mi-am dorit să aduc la vitrină cât mai multe produse ce ne aduc aminte tuturor de copilărie. Amintirea mea a fost legată de plăcinta dobrogeană, dar și de cornulețe, nuci umplute, Albă ca Zăpada. Așa că am stabilit să avem în fiecare lună, o săptămână a plăcintelor.