Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

Tort cu mascarpone și căpșuni fără gluten

Astăzi vin cu o rețetă de tort răcoritor, exact ce ne trebuie în această perioadă. Este o rețetă simplă, așa că merită să o încercați.

Fără alte vorbe, iată rețeta.

REȚETĂ:

Timp total 2 ore și 30 minute:

  • preparare 2 ore
  • Coacere 30 minute
  • Complexitate: medie
  • Categorie: Desert
  • Calorii: 302 kcal/100 g
  • Carbohidrați: 26 g/100 g

Pentru blat:

  • 100 g ouă
  • 15 g miere
  • 65 g zahar pudră
  • 80 g pudră de migdale
  • 10 g făină fără gluten mix Ana
  • 10 g cacao
  • 25 g unt 82% grăsime
  • 75 g albuș
  • 10 g zahăr granulat

Pentru crema de mascarpone:

  • 210 g lapte
  • 90 g gălbenuș
  • 150 g zahăr granulat
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 baton de vanilie
  • 150 g smântână pentru frișcă (min 30% grasime) rece
  • 200 g mascarpone rece
  • un praf de sare

Căpșuni pentru decor.

ISTRUCȚIUNI.

Pentru blat:

  1. Amestecă cu telul ouăle împreună cu mierea, zahărul pudră și pudra de migdale.
    2. Incorporează făina, cacaua și mai apoi untul topit.
    3. Din albușul și zahărul granulat fă o bezea moale, pe care apoi o încorporezi în compoziția de mai sus.
    4. Aluatul obținut se pune într-o tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 20 cm.
    5. Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, până trece testul scobitorii.

Pentru crema de mascarpone:

  1. Pune laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie.
    2 .Bate gălbenușurile cu zahărul, vanilia și un praf de sare.
    3. Adaugă amidonul, iar apoi diluează cu laptele fierbinte (cu batonul de vanilie).
    4. Toarnă totul înapoi în cratită și pune înapoi pe foc, amestecând continuu, până se încălzește, se îngroașă și dă un clocot.
    5. Răstoarnă crema într-un castron și pune o folie alimentară astfel încât să facă contact cu crema.
    6. Crema se ține câteva ore la frigider.
    7. După ce s-a răcit bine crema, mixează-o, apoi adaugă mascarponele rece.
    8. Într-un bol separat, mixează smântâna pentru frișcă, pe care o adaugi apoi treptat peste crema de mascarpone.

Pentru ornat:

  1. Taie blatul în 3 și pune o foaie de blat pe un platou. Ornează cu crema demascarpone, făcând mici aveline. Peste cremă pune bucăți de căpșuni.
    2. Procedează la fel și la următoarele foi.
    Tortul este gata. Ține-l câteva ore la frigider înainte de a-l savura.

POFTĂ BUNĂ!