DESPRE MINE
Prăjituri inedite și delicioase.
Produse de patiserie fără
gluten dar savuroase.
Pentru evenimentele speciale
din viața voastră.
Evenimentele deosebite au
nevoie de un candy bar unic.
Pâine proaspătă în
diferite variante savuroase.
povestea mea
Eu sunt Ana-Maria și sunt pasionată de Cofetărie. Pasiunea o am de mică, de când mama ne făcea (mie și surorii mele) prăjituri. Pasiunea a crescut o dată cu descoperirea bolii celiace.
Pastry Chef
povestea mea
pasiunea pentru gust
Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu
determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.
Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.
celiac, nu diferit
Călătoria către gluten free
Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.
Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.
Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.
Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de
complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.
Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.
Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!
Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.
Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.
Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.
Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.
Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.
Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!
complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.
Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.
Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!
disciplină, tehnică și artă
Ingineria gustului
Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.
Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.
Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.
Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.
Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.
Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.
Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.
Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.
Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.
Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.
Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.
Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.
părerea voastră