Magia

CHEDO Gluten Free

Vă invităm să ne urmăriți si pe rețelele sociale.

Bine ai venit la Chedo Gluten Free, aici  începe aventura ta fără gluten. Email: contact@chedo.ro

DESPRE MINE

Prăjituri inedite și delicioase.

Produse de patiserie fără
gluten dar savuroase.

Pentru evenimentele speciale
din viața voastră.

Evenimentele deosebite au
nevoie de un candy bar unic.

Pâine proaspătă în
diferite variante savuroase.

povestea mea

Eu sunt Ana-Maria și sunt pasionată de Cofetărie. Pasiunea o am de mică, de când mama ne făcea (mie și surorii mele) prăjituri. Pasiunea a crescut o dată cu descoperirea bolii celiace.
Pastry Chef

povestea mea

pasiunea pentru gust

Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu

 determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.

Pasiunea pentru gust este ingredientul prin care m-am redescoperit și am explorat o adevărată lume a creației gustului; pasiune care s-a născut încă din copilărie de când mama ne făcea, mie și surorii mele, prăjituri, dar care a crescut odată cu descoperirea bolii celiace.
Pasiunea pentru gust m-a readus pe drumul deserturilor pentru a crea cu grijă, cu atenție și cu determinare Chedo – Gluten Free, deserturi fără gluten pentru tine, pentru noi, pentru toți cei care își doresc un dulce din ingrediente naturale și fără gluten. Deserturi care te reîntorc în anii copilăriei sau care te transpun în diferite colțuri ale lumii. Deserturi reinterpretate în maniera fără gluten, dar unde pasiunea mea pentru gust rămâne vie. Deserturi unde gustul are propria sa inginerie, pe care o mânuiesc cu respect și delicatețe.

 

celiac, nu diferit

Călătoria către gluten free

Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.

Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.

Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.

Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de

complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

Privind retrospectiv, boala celiacă mi-a oferit curajul de a mă reîntoarce la pasiunea mea și a-mi urma instinctul. De a o lua de la capăt după o carieră de inginer electroenergetician și a începe o călătorie cu gust, rafinament și aventură, numită Chedo – Gluten Free.

Totul a început după mai multe investigații în a descoperi cauza anemiei severe când eram însărcinată în 9 luni cu primul băiat. Medicul meu ginecolog a avut inspirația să mă ghideze către un medic de boli interne bine pregătit și deschis, ca să descoperim că bănuiala avea să se confirme.

Singurul tratament pentru boala celiacă este dieta fără gluten, așa că, la momentul acela, m-am gândit: “ce ușor este”.

Dar lucrurile nu au fost chiar așa. Prin multă documentare mi-am dat seama de complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

complexitatea situației – nu puteam mânca absolut nimic cu gluten; totul trebuia să fie 100% fără gluten, necontaminat, iar acest lucru nu este ușor într-o țară în care nici medicii nu au cunoștințe despre această boală, cu atât mai puțin personalul din HoReCa.

Primul meu gând a fost că nu mă voi mai putea răsfăța cu deserturi. Dar pasiunea mea din copilărie și-a spus cuvântul. Poate că multe feluri de mâncare nu ridică probleme atunci când le adaptezi la varianta fără gluten, dar DESERTUL? Am început să experimentez, să mă joc cu gustul, cu ingredientele, cu tehnicile până când s-a consolidat în mine curajul de a-mi urma intuiția. Curajul de a începe să scriu o nouă poveste, cea a deserturilor fără gluten.

Și un celiac poate savura deserturi fabuloase!

Expertiză 0
Pasiune 0
Experiență 0
Creativitate 0

disciplină, tehnică și artă

Ingineria gustului

Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.

 Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.

 Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

Un desert este tehnică și disciplină, artă și chimie în același timp, iar pentru un desert fără gluten totul se dublează.

 Cofetăria presupune multă creativitate, dar și mai multă perseverență, unde precizia stă în fiecare detaliu. Creația gustului într-un desert fără gluten are o inginerie aparte care mă fascinează și îmi oferă energia de a crea deserturi reînterpretate în maniera mea.

 Toată pregătirea până în prezent, dar și masterclass-urile Gluten Free Desserts cu Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten, mi-au oferit nu doar încredere, ci și viziunea de a-mi pune amprenta asupra deserturilor Chedo.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

Cariera de inginer are o contribuție foarte mare în evoluția mea ca Pastry Chef pentru că a fost perioada unde am deprins tot acest mix de abilități pentru crearea unui desert fără gluten. M-a antrenat pentru a pune în practică pasiunea pe care o aveam încă din copilărie.

 Te invit în cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free să guști din deserturile noastre și să îți oferi mici momente de plăcere. De la celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi care sunt în varianta fără gluten.

părerea voastră

Recenzii dulci

Amazing place, they have lots of gluten free sweets, all the cakes you can only dream of when having a celiac disease. A heaven for people with a celiac disease. The owner is very friendly as well and explains her creations to the customers. I cab highly recommend this place 🧡
Talla
Client
Ne-am dus să căutăm un loc fără gluten pentru a lua micul dejun deoarece am celiachie și cu mare uimire am dat de Chedo. O surpriză neașteptată și plăcută, am fost întâmpinați de o femeie prietenoasă și profesionistă care, cu mare disponibilitate și răbdare, a enumerat toate deserturile cu ingredientele lor respective (evident toate fără gluten). Deserturi excelente cu studiu evident și pasiune în spate, prețuri mai mult decât rezonabile și curățenia impecabilă a locului. Foarte recomandat dacă doriți să luați un mic dejun/gustare plăcut aici, în București.
Matteo Casula
Client
Cel mai bun loc pentru mâncare fără gluten. Atât de gustos, și atât de proaspăt. Am făcut o comandă mare cu tot felul de prăjituri și plăcinte. Sunt impresionat de plăcinta cu brânză și de quiche. Dar și restul produselor de patiserie sunt uimitoare. Cu siguranta cumpar din nou.
Dumitrița
Client
Chiflele de orez sunt uimitoare, wow, chiar am simțit un gust pe care l-am pierdut acum 14 ani, acesta este gustul pâinii ❤️ Tocmai m-am așezat pe un scaun și am mâncat-o fără altceva :)) Nucile umplute sunt, de asemenea, uimitoare 🤪 Trebuie să devin un obișnuit, mulțumesc pentru grijă 🥰
Diana Ceresmis
Client
Chedo este cofetaria mea preferata! Astazi am luat eclere, vaai, cel cu mango este absolut delicios. Macarons-urile cu menta si ciocolata - decadenta pura - au gust ciocolatos si nu sunt prea dulci, se simte gustul si aromele echilibrat fara sa fie umbrite de zahar. In general cand gasesc prajituri fara gluten, sunt extra dulci si fara gust. Aici nu a fost cazul, se simt ingredientele de calitate, ciocolata are gust de ciocolata, plin, aromat, proaspat. Am mai luat si alte prajituri, de fiecare data am avut aceeasi impresie - gust excelent si calitate - frisca are gust de smantana, ciocolata are gust de ciocolata, aromele de fructe au gust de fructe fructe. O bucurie, raiul unui celiac 😊
Manuela Jurcă
Client
A venit timpul pentru o nouă recomandare marca #FightWithGluten , iar de această dată vin cu CHEDO Gluten Free . Oare ai auzit de ei? Se află în Bucuresti, iar zvonurile spun că prăjiturile sunt super delicioase!!! Din păcate, e la prea mare distanță de mine, dar cu prima ocazie în zonă, promit să le încerc 😉 Am cunoscut-o pe Ana recent, omul din spatele Chedo și e super draguță 🥰 Pun pariu că bunătatea de care dă ea dovadă o pune în fiecare prăjitură pe care o prepară.
#Fightwithgluten
Client
Am fost ieri și am fost întâmpinați cu foarte multă amabilitate, prăjituri super bune și prețuri decente. Vom reveni cu mare drag!
Anda Misaila
Client
Felicitări pentru concept. Eu nu sunt celiacă dar ador produsele fără gluten.
Paula Anghelache
Client
Sunt fericită pentru că "cineva" a încercat sa îmi aducă luna de pe cer, iar Chedo chiar a fabricat-o! Mulțumesc Omului minunat pe care îl cunosc, dar și celui care a decis să "pună în foi", pentru un străin, o parte din sufletul său cu adevărat nobil! Așa se face magia. Mă înclin! Și sper să se întoarcă, multiplicată, în toate formele posibile, toată prețuirea pe care o oferiți clienților.
Loredana Trifan
Client
Și eu am fost! Am cumpărat cu încredere! Sunt exclusiv gluten free! Acolo am încercat Profiterol și Fraisier iar pentru acasă am luat Cheesecake, Sărățele, Macarons și Carrot cake. O nebunie delicioasă!
Elena Stan
Client